Patiev - madarak
Menü

FŐOLDAL
ÍRJ NEKEM
VENDÉGKÖNYV
LETÖLTÉSEK

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Általános dolgok

TOLL
KIFEJEZÉSEK
CSALÁDNEVEK

 
Madarak tartása

ELHELYEZÉS
TÁPLÁLÉK
DÍSZMADARAK

FOGSÁGI ÉLETKOR
TOLL VÁGÁSA

 
Madártörténelem

REPÜLŐ ŐSÖK

 
Tarvarjú

Tarvarjú
(Geronticus eremitus)

Nevéhez illõen a tarvarjú feje nem bõvelkedik tollakban, viszont nem varjú! Rendszertanilag a gólyaalkatúak rendjébe, azon belül az íbiszfélék családjába tartozik. Ennek a gólyányi madárnak a táplálékát fõképp rovarok: egyenesszárnyúak és bogarak alkotják. Gallyakból rakott fészkét meredek sziklafalak repedéseibe, üregeibe és keskeny párkányaira építi. Talán ezért is érdemelte ki a varjú elnevezést. A három-négy halvány, kékes színû tojásból négy hét után kikelõ szürke pihés fiókákat a két szülõ közösen neveli. Kezdetben elõemésztett, felöklendezett táplálékkal etetik õket, késõbb megragadják a kicsik csõrét, és így adják át nekik az eleséget. A fiatal madaraknak héthetes korukra - a fészek elhagyásának idejére - már kisebb tollbokrétájuk nõ. Fejük ekkor még tollas, csak késõbb „kopaszodnak meg".Ez az egykor Közép- és Dél-Európában, valamint Észak-Afrikában számtalan helyen elõforduló faj napjainkra csaknem teljesen kipusztult: csupán Marokkóban és Törökországban él szabadon. A törökországi állomány harminc évvel ezelõtt hatvanöt párból állt. A madarakat az emberi háborgatás, a macskaféle ragadozók, valamint a malária és a sáskajárások visszaszorítására használt rovarirtó szerek veszélyeztetik. A kolóniák száma Marokkóban is csökkent, de egy fogságban tartott, nagy egyedszámú populáció megalapozhatja a faj túlélését.
A tarvarjú a CITES I. listáján szerepel. A Jersey-i Vadvédelmi Alapítvány 1974 óta foglalkozik a tenyésztésével: már több mint ötven példányt adtak át nagybritanniai, európai és amerikai állatkerteknek.
 
Hányan jártak itt...
Indulás: 2004-07-02
 
Beállítás...
KEZDŐLAPNAK
 
Névnapok

 
Európa madarai
 
Oldal frissítése

Az oldal frissítve 2012. 02. 04-én

 
Madaras...
BÉLYEGEK
KÖNYVEK
HÍREK
HONLAPOK
FILMEK
 

Karácsonyra szép AJÁNDÉK egy Személyre szóló asztrológiai elemzés! Kinyomtatva és bekötve örök emlék marad!    *****    ***MUNKALEHETÕSÉG!*** Új cég, új lehetõség, ingyenes regisztráció! Ugye tudod, mit jelent elsõk között lenni...?!    *****    A legfrissebb videojátékokról olvashatsz híreket! Elemezzük a Call of Duty sorozat legújabb részét World War II    *****    A RENDKÍVÜLI horoszkóp akciók Karácsonyig tartanak,most rendelj saját illetve szeretteid részére elemzéseket. Kattints    *****    Blog, Videojátékok, Szórakozás, Technika! Call of Duty: WWII és sok más!    *****    Légy te is egy Új Márka Elsõ tagjai között ahol Azonnali 28%haszonhoz juthatsz!Részletek:huncalifeandme@gmail.com    *****    Nyerj akár 1 millió forint értékû bitcoint. A játék ingyenes.    *****    Tudtátok, hogy a Csiga-biga gyerekdalban eredetileg szó sincs tûzrõl?    *****    LEGYÉL FARMASI TANÁCSADÓ VAGY VEZETÕ! OTTHONI MUNKA, MAGAS KERESETI LEHETÕSÉGGEL! HA MOST CSATLAKOZOL, MÉG NYERHETSZ IS!    *****    Mi mennyi 2018 - Árak, változások 2018 - minimálbér, családi pótlék, adókedvezmények 2018    *****    Légy te is a Farmasi csapaom tagja!!!    *****    Születési,baba,hold horoszkóp,elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,fogamzási képlet! Ingyenes tanácsadás!Várlak!Kattints!    *****    A Dynasty és a TVD 8.évadából megismert színésznõ, Nathalie Kelley elsõ hazai rajongói lapja. KATT! KATT! KATT!    *****    WISE-VOGUE | SZISSZ ÉS KLAU BEAUTY-FASHION BLOGJA TERMÉKTESZTEKKEL, TIPPEKKEL, ÖTLETEKKEL A MINDENNAPOKRA // WISE-VOGUE    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    Karácsonyra AJÁNDÉKOZZ szeretteidnek, barátaidnak SZEMÉLYRE SZÓLÓ HOROSZKÓP ELEMZÉST 3 ÉVES ELÕREJELZÉSSEL!    *****    Szerinted melyik könyvet kellene elolvasnom? Melyik film érdemes arra, hogy megnézzem? - Mementoim.Blogspot.hu    *****    Születési horoszkóp + 3 év elõrejelzés + Felszálló holdcsomópont,Chiron, Lilith 2000 Ft. + ingyenes konzultáció. Most!    *****    Szerinted melyik könyvet kellene elolvasnom? Melyik film érdemes arra, hogy megnézzem? - Mementoim.Blogspot.hu    *****    Exkluzív Karácsonyi Ajándékok - Exkluzív Karácsonyi Ajándékok - Exkluzív Karácsonyi Ajándékok